Titulka » Titulní strana Pospolu » Výstupy projektu

Přehled výstupů

Skupina oborůOborKrajTypFormaAutorTagy
Zrušit filtr
Nalezeno: 384
Název materiáluAnotace AutorOborKrajFormaTagy
Seřadit vzestupně Seřadit sestupněSeřadit vzestupně Seřadit sestupněSeřadit vzestupně Seřadit sestupně
Stáhnout Operátor skladování (66-53-H/01) - případová studieZobrazit/skrýt anotaci
PS
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 76266-53-H/01Středočeský krajOdborný výcvik
Případová studie popisuje zkušenosti Střední odborné školy a středního odborného učiliště Mladá Boleslav ve spolupráci s OBI Česká republika a Penny Market Mladá Boleslav. Stav informací je platný ke dni 19.3.2014. Na odborném výcviku si žáci ověří teoretické znalosti daného oboru v praxi a jejich další rozvoj se zaměřením na budoucí zkrácení adaptačního procesu ve firmě. Práce s konkrétním sortimentem zboží (stavebniny, dřevo, nářadí, sanita, barvy a laky, domácí potřeby, elektro, autodoplňky, vnitřní a venkovní zahrada). Rozvoj pracovních dovedností a návyků, práce v kolektivu, uvědomění si náplně a návaznost jednotlivých činností ve skladech.
Stáhnout Oděvnictví (31-43-M/01) - případová studieZobrazit/skrýt anotaci
PS
Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní, Praha 7, Jablonského 331-43-M/01Hlavní město PrahaStáže učitelů
Případová studie popisuje zkušenosti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství a Střední průmyslové školy oděvní ve spolupráci s firmou Hinrichs s.r.o., Slovenská republika. Stav informací je platný ke dni 13.6.2014. Cílem dalšího vzdělávání učitelů je seznámit se s novými technologiemi v průmyslové výrobě, s marketingovou činností, strojovým vybavením, požadavky na absolventy oděvních škol ze strany zaměstnavatelů. Forma spolupráce probíhá uzavřením smlouvy s firmou a dojednáním termínu pobytu učitelů. Protože se jedná o finančně náročný pobyt, je využíván program EU Leonardo da Vinci VETPRO.
Stáhnout Odborný výcvik ve firmě - KUCHAŘZobrazit/skrýt anotaci
MP
NÁRODNÍ ÚSTAV PRO VZDĚLÁVÁNÍ65-51-H/01Celorepubliková působnostOdborný výcvikECVET, jednotky výsledků učení ECVET, metodické publikace a učební materiály, hodnotící standard NSK, metodické vedení instruktorů, odborný výcvik ve firmě
<p>Materiál shrnuje požadavky a doporučení pro realizaci odborného výcviku ve firmě pro obor vzdělání 65-41-H/01 Kuchař-číšník, zaměření kuchař. Využívá při tom požadavky Národní soustavy kvalifikací a zohledňuje požadavky jednotně zadávaných závěrečných zkoušek.</p>
Stáhnout Odborná praxe v TÚPOZobrazit/skrýt anotaci
JVU
Masarykova střední škola chemická, Praha 1, Křemencova 1228-44-M/01Hlavní město PrahaOdborná praxeECVET, jednotky výsledků učení ECVET
<p>Jednotka výsledků učení je určena pro žáky 3. ročníku MSŠCH, kteří absolvovali předměty: fyzikální chemie, analytická chemie a chemická technika. Žák pracuje s odbornou literaturou a informačními zdroji (s návody, předpisy a normami). Naučí se pracovat s přístroji (hustoměr DMA 500, viskozimetr Stabinger SVM 3000, elementární analyzátor Perkyn-Elmer) používanými v ústavu požární ochrany. Provádí kontrolní měření hustoty a viskozity za různých teplot. Seznámí se s různými metodami měření teplot a tepelného toku a s měřením &bdquo;Elementární analýza&ldquo;.</p>
Stáhnout Odborná praxe v obsluze a kuchyni – 4. ročníkZobrazit/skrýt anotaci
JVU
Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s. r. o.65-42-M/01Moravskoslezský krajOdborná praxeECVET, jednotky výsledků učení ECVET
<p>Jednotka výsledků učení je určena pro žáky 4. ročníku, kteří mají znalosti z odborné praxe v obsluze a kuchyni.</p>
Stáhnout Odborná praxe v obsluze a kuchyni – 3. ročníkZobrazit/skrýt anotaci
JVU
Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s. r. o.65-42-M/01Moravskoslezský krajOdborná praxeECVET, jednotky výsledků učení ECVET
<p>Jednotka výsledků učení je určena pro žáky 3. ročníku, kteří mají znalosti z odborné praxe v obsluze a kuchyni. Žák v oblasti obsluhy ovládá flambování, servis studených předkrmů &ndash; speciální saláty, předkrmové koktejly &ndash; míchání, vrstvení, servis teplých předkrmů &ndash; dohotovování, servis moučníků &ndash; flambování palačinek, servis polévek &ndash; dochucování, banketní způsob obsluhy atd..</p>
Stáhnout Odborná praxe v obsluze a kuchyni – 2. ročníkZobrazit/skrýt anotaci
JVU
Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, s. r. o.65-42-M/01Moravskoslezský krajOdborná praxeECVET, jednotky výsledků učení ECVET
<p>Jednotka výsledků učení je určena pro žáky 2. ročníku, kteří mají odbornou způsobilost k přípravě teplých pokrmů a jednoduché obsluze hostů.</p>
Stáhnout Odborná praxe – organická syntézaZobrazit/skrýt anotaci
JVU
Masarykova střední škola chemická, Praha 1, Křemencova 1228-44-M/01Hlavní město PrahaOdborná praxeECVET, jednotky výsledků učení ECVET
<p>Jednotka výsledků učení je určena pro žáky 2. ročníku, žáci se naučí zacházet s vakuovou odparkou a magnetickou míchačkou, připravit vzorek pro TLC a kolonovou chromatografii a provést kolonovou chromatografii.</p>
Stáhnout Oční optik (69-42-M/01) - případová studieZobrazit/skrýt anotaci
PS
Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Brno, Merhautova 1569-42-M/01Jihomoravský krajOdborná praxe, Stáže učitelů, Nábor žáků, Profilová maturitní zkouška, Využití odborníků z praxe, Volnočasové aktivity
Případová studie popisuje zkušenosti Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Brno, ve spolupráci s Oční optikou Apia, Očním studiem Brno, Optikou Richter a Očním centrem Visual. Stav informací je platný ke dni 22.9.2015. Cílem odborné praxe je naučit žáky aplikovat získané odborné vědomosti, dovednosti a pracovat jako člen týmu. Odborná praxe přispívá k získání základních dovedností organizace práce a rozšíření komunikačních dovedností. Připravuje žáky na výkon povolání očního optika v provozních podmínkách oční optiky. Žáci poznají podmínky reálného pracoviště, zapojují se do pracovního kolektivu, samostatně vykonávají zadané pracovní činnosti. Cílem dalšího vzdělávání učitelů je seznámit se s novými technologiemi, přístroji a vybavením v oční optice. Lépe se orientovat v produktech nabízených v oční optice. Seznámit se s novými optickými programy a softwarem. Firma se účastní náboru nových žáků formou prezentace na dnu otevřených dveří a poskytuje propagační materiály. Zájemci se mohou přijít podívat přímo do oční optiky a prohlédnout si i dílenskou část. Odborník z praxe vyučuje na škole praktický předmět zhotovování brýlí, zejména ve vyšších ročnících trénuje s žáky obchodní dovednosti a simulovanou obsluhu zákazníka. Někteří odborníci z praxe seznamují žáky s novými trendy v oční optice v rámci jednorázových seminářů (téma: orientace v katalozích firem, reklamace v oční optice, prodejní dovednosti, centrovací systém v oční optice, optické programy aj.). Žáci vytváří ze seminářů prezentace pro nižší ročníky nebo pro opakování v hodinách. Profilová část MZ je realizována formou praktické zkoušky a probíhá v optických laboratořích školy. Odborník z praxe se účastní celé praktické maturitní zkoušky a dohlíží a klasifikuje hlavně prodejní část a obsluhu fiktivního zákazníka. Volnočasové aktivity jsou realizovány formou volitelného předmětu. Tato aktivita je zahájena na základě požadavku oboru oční optik na škole a schvaluje ji ředitelka školy. Při této aktivitě se žáci připravují na výkon povolání očního optika v provozovnách oční optiky. Navazuje svým charakterem na odbornou praxi.
Stáhnout Obrábění na CNC stroji – žákovský projekt – stahovák řemeniceZobrazit/skrýt anotaci
UM
NÁRODNÍ ÚSTAV PRO VZDĚLÁVÁNÍ23-45-L/01VysočinaOdborný výcvik
<p>Učební a metodický materiál je příkladem využití odpovídající profesní kvalifikace NSK při stanovení standardu (=požadovaných kompetencí absolventa) odborného výcviku oboru vzdělání 23-45-L/01 Mechanik seřizovač v oblasti obrábění na CNC strojích ve spolupráci Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava s firmou Bosch Diesel s.r.o. Jeho další dopracování do podoby žákovského projektu pak umožní žákům získat v průběhu odborného výcviku kompetence požadované budoucími zaměstnavateli. Autor: Ing. Jaroslav Tesař.</p> <p>Materiál obsahuje přímo vložené přílohy ve formátu PDF, jejich seznam je na straně 33.</p> <p><em>Poznámka pracovního týmu Pospolu: materiál neprošel grafickou úpravou.</em></p>