Úvodní strana » Aktuality » Newsletter POSPOLU 1/2016

Newsletter POSPOLU 1/2016

  1. Na stránce http://pospolu.rvp.cz/pruvodce-zamestnavatele najdete v drobných detailech aktualizovanou verzi průvodce spolupráce pro školy a firmy, který jsme zasílali všem školám v ČR i vybraným zaměstnavatelům v minulém roce i v tištěné podobě. Průvodce lze stáhnout i ve formátu PDF. Dvakrát do roka budeme vydávat souhrn odpovědí na otázky kolem spolupráce škol a firem, které zájemcům průběžně zodpovídáme my nebo MŠMT. Nemáme nyní aparát na právnické nebo ekonomické dotazy, ale umíme nasměrovat na vhodné strany a dotazy předat. První sadu dotazů a odpovědí najdete na adrese http://pospolu.rvp.cz/caste-otazky-pruvodce-zamestnavatelu, další připravujeme až na konec školního roku (červenec 2016).

  2. Díky nadšení pilotní školy SŠ DELTA v Pardubicích se podařilo navázat na první ročník soutěže STUDNET, která byla organizována v rámci POSPOLU, letos proběhne její druhý ročník. Žáci SŠ mohou do soutěže přihlašovat své školní i volnočasové práce (naprogramované weby či aplikace) v následujících kategoriích: Využití IT ve sféře businessu, Nová média - komunikační strategie, Mobilní zařízení. Soutěž je primárně zacílena na přehlídku seminárních a ročníkových prací, předpřipravených podkladů pro obhajobu práce u profilové maturitní zkoušky či na samostatné odborné práce. Letos je do soutěže nově zařazena také kategorie pro žáky ZŠ Kodu Game Lab - Programování her. Informace najdete na http://studnet.cz/.

  3. V rámci navazujících aktivit POSPOLU jsme v Národním ústavu pro vzdělávání v prosinci realizovali školení lektorů kurzu instruktor praktického vyučování. Metodiku školení a učební materiály zájemcům, kteří budou našimi pracovníky proškoleni, po předešlé dohodě průběžně předáváme. Informace najdete na http://pospolu.rvp.cz/instruktor-praktickeho-vyucovani-na-pracovisti.

  4. Ke konci projektu byla vyvinuta online aplikace na plánování spolupráce škol a firem, pro ostré použití s firmami je nutné ji důkladně otestovat. V každém případě se ale můžete pokusně přihlašovat a v aplikaci si například evidovat své firmy, obsahy odborných praxí či výcviku a další informace či doprovodné dokumenty. Aplikaci najdete na: http://pospolu.rvp.cz/plan-spoluprace.

  5. Upozorňujeme také na soutěž CEDEFOP. Pokud do 6. března vyfotíte své žáky (nebo použijete již pořízené fotografie) při praktickém vyučování ve škole či u partnerů škol a nahrajete fotky do aplikace INSTAGRAM s hashtag #CedefopPhotoAward, můžete vyhrát proplacení cestovného a ubytování na akci European Youth Event (EYE 2016) v Evropském parlamentu ve Štrasburku ve dnech 20. a 21. května 2016. Více informací o soutěži na http://www.cedefop.europa.eu/en/news-and-press/news/announcing-cedefopphotoawar.

Publikováno dne:
02. 03. 2016