Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Elektrotechnický svaz český, z. s.

Elektrotechnický svaz český, z. s.

Adresa:Zelený pruh 1294/52, 147 08 Praha 4
wwwhttp://www.elektrosvaz.cz/
E-mail:esc@elektrosvaz.cz
Telefon:244464649
Typ subjektu:Svaz
Působnost:
Informace v rejstříku:
IČ:418072
Kontaktní osoba:Ing. Jaroslav Ďoubalík

O nás

Elektrotechnický svaz český (ESČ) je registrován jako dobrovolná zájmová organizace a zároveň jako živnostenské společenstvo s celore­publikovou působností. Sdružuje na základě dobrovolnosti a společných zájmů fyzické
a právnické osoby působící ve všech oblastech elektrotechnické činnosti v České republice i v zahraničí.

Cílem ESČ je prosazování a obhajování společných zájmů svých členů, zvyšování profesionální úrovně cestou rozvíjení vědecké, technické, odborné a obchodní spolupráce a vytváření podmínek pro zapojení široké elektrotechnické veřejnosti do osvětové, normotvorné a legislativní činnosti.

Aktivity ESČ v oblasti odborného vzdělávání:

  • V roce 2007 se ESČ zapojil do procesu zakládání sektorových rad (SR). Delegoval své zástupce do relevantních SR a trvale se aktivně podílí na jejich činnosti, konkrétně v rámci SR pro vyhrazená zařízení na vytvoření nových typových pozic a profesních kvalifikací Elektromechanik pro technická zařízení, Elektromechanik pro montáž nábytku, Elektromechanik pro instalatérská zařízení a Revizní technik elektrických zařízení. Jsou tak vytvářeny předpoklady pro využití možností, které nabízí zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.
  • Prostřednictvím Hospodářské komory České republiky se ESČ v rámci projektu „Nová závěrečná zkouška 2“ podílel na tvorbě jednotného zadání závěrečných zkoušek pro elektrotechnické učební obory.
  • Zástupce ESČ se podílí na aktivitách oborové skupiny NÚV Elektrotechnika a telekomunikace.
  • ESČ spolupracuje s elektrotechnickými průmyslovými školami, středními odbornými učilišti a dalšími vzdělávacími institucemi.
  • ESČ každoročně pořádá celostátní aktivy elektrotechniků a odborné semináře zaměřené na nejnovější normy a legislativní předpisy.
  • V pravidelných termínech ESČ pořádá školení a zkoušky elektrotechniků podle vyhlášky č. 50/1978 Sb. a přípravné kurzy ke zkouškám revizních techniků elektrických zařízení.
  • ESČ zřizuje v rámci svazové struktury regionální „Autorizovaná vzdělávací
    a zkušební centra“, jejichž činnost je zaměřena zejména na pořádání odborných kurzů, školení a vzdělávacích programů pro elektrotechniky, poradenskou činnost a přípravu pracovníků na zkoušky dle vyhlášky č. 50/78 Sb., včetně zkoušek a vydávání příslušných osvědčení.
Poslední aktualizace údajů 22. 09. 2015