Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje

Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje

Adresa:Budovatelů 2532, 434 37 Most
wwwhttp://www.hsr-uk.cz/
E-mail:sekretariat@hsr-uk.cz
Telefon:476206859
Typ subjektu:Ostatní
Působnost:Ústecký kraj
Informace v rejstříku:
IČ:26530929
Kontaktní osoba:sekretariát

O nás

Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje (dále jen HSR-ÚK) je zřízena jako iniciativní, koordinační a dohodovací subjekt pro jednání s vládou ČR, ministerstvy, ústředními správními úřady a orgány Ústeckého kraje v otázkách hospodářského a sociálního rozvoje Ústeckého kraje. Cílem HSR-ÚK je vyvážený hospodářský a sociální rozvoj Ústeckého kraje a zvyšování životní úrovně jeho obyvatel a podpora sociálního dialogu. V HSR-ÚK jsou zastoupeny samosprávy, zaměstnavatelé, odbory, a další subjekty veřejného i soukromého sektoru.

V oblasti středních škol HSR-ÚK dlouhodobě podporuje rozvoj technických a přírodovědných oborů, které jsou klíčové pro zaměstnavatele v Ústeckém kraji (informativně motivační kampaň na podporu zájmu o studium technických a přírodovědných oborů, podpora Technodays, podpora Burzy práce).

Na základě iniciativy HSR-ÚK a regionální kanceláře zmocněnce vlády pro MSK a ÚK vznikla Výzkumně vzdělávací platforma Ústeckého kraje jako kooperační oborové seskupení sdružující vysoké školy a další subjekty vědecko-výzkumné, inovační a vzdělávací infrastruktury.

Poslední aktualizace údajů 01. 10. 2015