Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Jihočeská hospodářská komora

Jihočeská hospodářská komora

Adresa:Husova 9 37001 České Budějovice
wwwwww.jhk.cz
E-mail:halabicova@jhk.cz
Telefon:378 699 317
Typ subjektu:Komora
Působnost:Jihočeský kraj
Informace v rejstříku:
IČ:48208248
Kontaktní osoba:Helena Halabicová

O nás

Jihočeská hospodářská komora (JHK) je sdružení podnikatelů zastupující podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. a č. 259/1996 Sb. o Hospodářské komoře a Agrární komoře České republiky.

Hlavním posláním JHK je podpora rozvoje podnikatelského prostředí a prosazování zájmů podnikatelů. Má své nezastupitelné místo v oblasti shromažďování a poskytování informací pro podnikatele a v oblasti vytváření neformálních obchodních kontaktů a nabízí celou řadu služeb podnikatelským subjektům či začínajícím podnikatelům na území jihočeského kraje v oblasti vzdělávání, odborného poradenství a konzultací.

Vedle těchto aktivit klade JHK velký důraz také na oblast rozvoje lidských zdrojů a vyvíjí aktivity dlouhodobého zaměření, jež mají dopad na regionální rozvoj. Prostřednictvím projektové činnosti a spolupráce s firmami JHK významně ovlivňuje podporu vzdělávání a oborovou kvalifikaci lidských zdrojů v jihočeském kraji, přičemž podporuje angažovanost jihočeských firem, které se tak mohou na regionálním rozvoji přímo podílet. Realizuje projekty zaměřené například na podporu technických a řemeslných oborů a na motivaci žáků ke studiu těchto oborů nebo na zprostředkování spolupráce škol a firem s cílem zlepšení jejich komunikace a navázání efektivní spolupráce.

Poslední aktualizace údajů 22. 09. 2015