Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Střední škola polytechnická, Olomouc, Rooseveltova 79

Střední škola polytechnická, Olomouc, Rooseveltova 79

Adresa:Rooseveltova 79, Olomouc, 779 00
wwwhttp://www.ssprool.cz
E-mail:bakalovaz@ssprool.cz
Telefon:585 724 111
Typ subjektu:Škola
Působnost:Olomoucký kraj
Informace v rejstříku:http://www.infoabsolvent.cz/Skoly/Skola/600017095
IČ:13643606
Kontaktní osoba:Zdeňka Bakalová - Infocentrum školy

O nás

Střední škola polytechnická, Olomouc, Rooseveltova 79 je školou s komplexním zabezpečením výchovy a vzdělávání. Poskytuje žákům ve svém areálu teoretickou výuku, praktické vyučování a výchovu mimo vyučování ubytovaným žákům v domově mládeže. Součástí školy je i školní jídelna. Díky úrovni poskytovaného profesního vzdělávání se stala školou s nadregionálním dosahem.

Škola vyučuje 15 vzdělávacích oborů ve čtyřech směrech, a to:

- směr strojírensko-automobilní:
tříleté učební obory zámečník, klempíř-strojírenská výroba, automechanik, autoelektrikář a navazující dvouleté nástavbové studium provozní technika;

- směr dřevařský:
tříletý učební obor truhlář a navazující dvouleté nástavbové studium dřevařská a nábytkářská výroba;

- směr stavební:
tříleté učební obory instalatér, tesař, zedník, obkladač, klempířské práce ve stavebnictví a navazující dvouleté nástavbové studium stavební provoz, čtyřletý studijní obor mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov;

- směr obchodní:
čtyřletý studijní obor obchodník s technickým zaměřením.

Vzhledem k omezeným dílenským kapacitám školy a současné nezbytné potřebě žáků získávat vědomosti a zkušenosti v provozní praxi, spolupracuje škola na úseku praktické výuky s mnoha firmami Olomouckého kraje:

- žáci strojírenských oborů získávají praktické zkušenosti u 52 firem;

- žáci stavebních oborů u 25 firem;

- žáci dřevařských oborů u 18 firem;

- obchodníci u 36 firem.

Spolupráce školy s profesními svazy a cechy, s Hospodářskou komorou v Olomouci má dlouholetou tradici. Cílem spolupráce je zajištění takové odborné úrovně výuky, aby naši absolventi obstáli ve stále se zvyšující konkurenci na trhu práce. Zástupci hospodářské komory se účastní závěrečných zkoušek. Posuzují odbornou úroveň vědomostí a znalostí žáků i úroveň organizačního zajištění závěrečných zkoušek. Absolventům, kteří během studia i při závěrečné zkoušce dosahovali výborných výsledků a splnili přísná kritéria stanovená hospodářskou komorou, je udělen Hospodářskou komorou ČR certifikát „nejlepší žák oboru“. Slavnostní předávání probíhá v Praze a spolu s žáky jsou přizváni i rodiče. Nejúspěšnějším absolventům je předán spolu s certifikátem i Europass, který se vydává ve spolupráci s Národním ústavem odborného vzdělávání v Praze.

Pozn. - Anotace zpracována projektem Pospolu dle dostupných informací z webu školy.

Poslední aktualizace údajů 09. 09. 2015