Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní, Praha 7, Jablonského 3

Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní, Praha 7, Jablonského 3

Adresa:Jablonského 3, 170 00 Praha 7
wwwhttp://www.vosonspso.cz
E-mail:info@vosonspso.cz
Telefon:+420 266 710 944
Typ subjektu:Škola
Působnost:Hlavní město Praha
Informace v rejstříku:http://www.infoabsolvent.cz/Skoly/Skola/600005861
IČ:61385891
Kontaktní osoba:Ing. Marta Chvojková, ředitelka
REDIZO:600005861

O nás

Škola má tradici již od roku 1956. Nabízí studium zaměřené na návrh a tvorbu oděvů formou nejen středoškolského, ale i vyššího odborného studia – jako jediný vzdělávací subjekt v ČR. Úspěšnost řady absolventů v praxi dokazuje, že úroveň poskytnutého vzdělání umožňuje dobrý start k seberealizaci nejen v oboru odívání. Do budoucna je cílem školy navázat na historickou tradici studia oděvu a rozšířit profesní přípravu absolventů SOŠ v kategoriích vizáž, styl a modeling. Pro vyšší odborné studium je připravena transformace programu oděvního návrhářství na modulární systém s kreditním hodnocením podle Evropského systému přenosných kreditů ECTS a rozšíření zaměření na scénický kostým. 

Spolupráce s firmami představuje pro školu velkou podporu při výuce inovačních metod v oboru oděvnictví. Významným partnerem je např. družstvo Moděva Konice, které umožňuje nejen uskutečnit našim pedagogům odborné stáže, zajistit studentům odbornou praxi, ale organizuje pro ně i soutěže. Na mezinárodním veletrhu Styl-Kabo 2015 byly např. vystaveny 2 vítězné modely dámských plášťů, které  pro družstvo Moděva Konice navrhly a zhotovily studentky naší školy. Tato vícestupňová spolupráce  s firmou je ve vzdělávacím procesu velmi významnou podporou i motivačním faktorem.

Foto: Archiv školy

Poslední aktualizace údajů 13. 08. 2015