Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Střední průmyslová škola polytechnická - Centrum odborné přípravy Zlín

Střední průmyslová škola polytechnická - Centrum odborné přípravy Zlín

Adresa:Nad Ovčírnou 2528, 760 01 Zlín
wwwhttp://www.spspzlin.cz
E-mail:sekretariat@spspzlin.cz
Telefon:+420 577 573 100
Typ subjektu:Škola
Působnost:Zlínský kraj
Informace v rejstříku:http://www.infoabsolvent.cz/Skoly/Skola/600171051
IČ:14450500
Kontaktní osoba:Ing. Vladimír Urbánek, zástupce ředitele pro praktické vyučování
REDIZO:600171051

O nás

Škola vychovává a vzdělává žáky v učebních a maturitních oborech strojírenských, elektrotechnických, polygrafických, ekonomických a zpracovatelských v úzké součinnosti především s průmyslovými podniky Zlínského kraje a dalšími sociálními partnery s širokým dopadem na jejich uplatnění nejenom v tomto kraji. Vzhledem k průmyslovému kraji s dlouhodobou tradicí všech uvedených oborů, výskytu četných firem, jejich rozvoji a velké poptávce po absolventech se žáci školy bezproblémově zařazují na pracovní místa. Tradice školy je téměř 90letá s počátkem základů v Baťově škole práce, založené v roce 1925. Obor zpracovatelský je jediný svého druhu v republice a jeho počátky se odvíjejí od roku 1937, kdy vznikla průmyslová škola s oborem obuvnickým (později kožařským), strojírenským a chemickým. Škola vznikla sloučením bývalé ISŠT COP Zlín, SPŠ technologické ve Zlíně a Domovem mládeže v roce 2007. 

Škola se podílí na systému celoživotního vzdělávání v regionu (nástavbová studia, rekvalifikace, speciální kurzy). Žáci studují v učebních a studijních oborech strojírenského, elektrotechnického, ekonomického a polygrafického zaměření. Škola je zapojená do programů Leonardo a Socrates.

Pozn. - Anotace zpracována projektem Pospolu dle dostupných informací z webu školy a školou zpracované případové studie

Poslední aktualizace údajů 01. 07. 2015