Titulka » Titulní strana Pospolu » Detail subjektu Brose CZ spol. s r. o.

Brose CZ spol. s r. o.

Adresa:Průmyslový park 302, 742 21 Kopřivnice - Vlčovice
wwwhttp://www.brose.com/, http://www.brose.jobs.cz/
E-mail:ostrava@brose.com
Telefon:+420 556 844 118
Typ subjektu:Zaměstnavatel
Působnost:Moravskoslezský kraj
Informace v rejstříku:https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=398987&typ=UPLNY
IČ:61465704
Kontaktní osoba:Paul Otto Jürgen, Niclas Pfüller-von Wobeser, jednatelé (SRN)

O nás

BROSE CZ je celosvětově pátou největší rodinnou firmou působící v automobilovém průmyslu, která patří mezi TOP 40 dodavatelů v tomto odvětví. Vyrábí a dodává manuální a elektrická polohovadla sedadel, elektromotory ABS a ventilátory pro vytápění a klimatizaci, zámky bočních a zadních dveří.
Mezi největší zákazníky patří např. Audi, Volvo, Mercedes-Benz, BMW, Daimler, GM, Magneti Marelli aj.

Firma podporuje spolupráci se žáky a technicky zaměřenými talenty jak z odborných učilišť, tak i ze středních a vysokých škol. Každý technicky založený žák či absolvent má možnost začít ve firmě postupně budovat svou odbornou kariéru ještě v rámci studia nebo po jeho ukončení. Pro spolupráci jsou vybíráni  především žáci, kteří mají zájem spolupracovat dlouhodobě. Pokud je firma se žákem spokojená, je mu nabídnuta trvalá nabídka zaměstnání.

V rámci spolupráce sežáky je firma aktivní zejména v zapojování se do workshopů, veletrhů, financuje  zařízení pro praktickou výuku, nabízí odborné  praxe a stáže nejen pro žáky, ale také pro učitele, dále umožňuje exkurze. V současné době je rozvíjena zejména spolupráce na konkrétních projektech, kdy skupina žáků má konkrétní zadání a společně pod odborným vedením garanta projektu z firmy přichází s návrhy řešení projektů vč. implementace do praxe. V těchto případech mají žáci jedinečnou možnost poznat blíže firemní prostředí a rozvinout také tolik důležité kompetence ve smyslu komunikace, prezentačních dovedností  a týmové spolupráce. Tyto projekty se týkají různých oblastí  (např.  svařování, vývoje, logistiky, štíhlé výroby) a zájem je o středoškoláky i vysokoškoláky.

Firma spolupracuje s žáky s technickým zaměřením, proaktivními a cílevědomými, kteří chtějí rozvíjet své teoretické znalosti v praxi, s inovativními a kreativními osobnostmi, které se nebojí realizovat své nápady a navrhovat zlepšovací návrhy, s otevřenými a flexibilními studenty, kteří mají zájem pracovat v mezinárodním prostředí a podílet se na celosvětových projektech pro zajímavé klienty.

Ve firmě se realizuje tzv. Trainee program FIT, jehož cílem je připravit mladé zaměstnance (absolventy) plnit odborné úkoly na národní a mezinárodní úrovni. Vedoucí jednotlivých oddělení se podílejí na odborném zaškolení a personální oddělení spolupracuje v oblasti dalšího vzdělávání. Cílem je dlouhodobě vzdělávat zaměstnance – mentory, kteří se věnují předávání znalostí žákům.

Předpoklady pro Trainee program FIT:

  • schopnost rychle se orientovat a učit novým věcem;
  • schopnost prosadit se;
  • znalost AJ nebo NJ na pokročilé úrovni (min. B2);
  • vzdělání v technickém nebo strojírenském oboru;
  • velmi dobrá znalost MS Office;
  • velmi dobré komunikační a prezentační dovednosti;
  • týmový hráč;
  • předvídavé myšlení, rozhodnost, ochota převzít zodpovědnost;
  • kreativní a pozitivní myšlení;
  • zájem o práci v mezinárodním pracovním prostředí;
  • hluboký zájem o osobní a odborný rozvoj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Firma se jako partner v letech 2014-2015 zapojila do pilotního projektu POSPOLU, jehož cílem bylo připravit návrhy co by se mělo v rámci spolupráce SŠ/SOU a firem změnit mj. v legislativní oblasti, aby bylo dosaženo efektivnější spolupráce škol a firem.

Pozn. - Anotace zpracována projektem Pospolu dle informací poskytnutých firmou

Zapojení v partnerství

Případové studie

Poslední aktualizace údajů 01. 07. 2015