Aplikovaná chemie (28-44-M/01) - případová studie

Anotace

Případová studie popisuje zkušenosti Masarykova střední školy chemické, ve spolupráci s Laboratoří biotransformací Mikrobiologického ústavu AV ČR, Laboratoří Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR, Laboratoří Ústavu makromolekulární chemie AV ČR a Laboratoří Výzkumného ústavu maltovin. Stav informací je platný ke dni 15.9.2014. Odborná praxe umožňuje žákům poznat výrobní podniky a jejich organizaci, nevýrobní organizace a úkoly jednotlivých pracovišť. V úvodu odborné praxe absolvují žáci přednášku, která jim představí instituci a její organizační strukturu a fungování své ekonomiky. Žáci se setkají s různými chemickými, fyzikálně-chemickými a analytickými metodami a osvojí si moderní analytické a separační techniky, jakož i metody moderní syntézy. Žáci si v průběhu odborné praxe osvojí a rozvíjí znalosti chemie, environmentální a chemické legislativy (REACH, GHS/CLP), manuální dovednosti při práci v laboratoři a schopnosti vlastních posouzení získaných vlastností a zkušeností. Žáci se při práci v laboratořích seznamují s řadou činností a osvojují si teoretické znalosti a praktické dovednosti. Plně využívají své znalosti z oblasti obecné a anorganické chemie, organické chemie, fyzikální chemie, analytické chemie a řady dalších oblastí.

Obory
  • Technická chemie a chemie silikátů (28) – Aplikovaná chemie (28-44-M/01)
FormaOdborná praxe
TypPřípadové studie
SpoluautorVýzkumný ústav maltovin Praha, s. r. o., Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i., Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR, v. v. i.
KrajHlavní město Praha
Stáhnout materiál

Vazby

Materiál se váže na:

INFO

Datum vložení: 21.08.2015
Počet stažení: 1424
logo projektu Pospolu
Materiál byl finančně podpořen v letech 2013 až 2015 z IPN projektu POSPOLU. Ostatní materiály na tomto modulu jsou průběžně přidávány na základě aktivit Národního ústavu pro vzdělávání v době udržitelnosti projektu.